2019. április 1., hétfő

Vékony hőszigetelő anyagok

Ez utóbbi szálas hőszigetelő anyagok légáteresztő képessége igen jó, magasan a legjobb hangszigetelő és hőszigetelő tulajdonságuk, és nem utolsó sorban a tűzállóság ami más hőszigetelő anyag nem tudhat magáénak. A szerves hőszigetelő anyagok közül a parafa természe­tes eredetű. A felhasználásra alkalmas alapanyag a paratölgy kérgének lefejtésével nyerhető. A parafa testsűrűsége kb.


A jó hőszigetelő képességet a vékony sejtfa­lak közé bezárt levegő biztosítja.

A legjobb hőszigetelő anyag, a nyugvó levegő. A szálas hőszigetelő anyagoknak az a szerepük, hogy nagymennyiségű levegőt tartalmazva, annak mozgását megakadályozzák, és így a levegő jó hőszigetelő tulajdonsága előnyösen legyen felhasználható. Ilyen anyagok az üvegszál és a salakgyapot.


Vékony rétegben hőszigetelő homlokzati lapok A Bachl Extrapor Relax homlokzati hőszigetelő lap kiváló tulajdonságainak köszönhetően forradalmasíthatja a hőszigetelő anyagok piacát: ezzel a korszerű szigetelőanyaggal sikerült először megakadályozni az infravörös sugárzók és reflektorok által létrehozott hő elnyelődését. Hőszigetelő anyagok Meglévő épületeknél a szigetelési munkálatok megkezdését megelőzően hőkamerás vizsgálatokat szoktak. Hőszigetelés megtérülése Ahhoz, hogy kiszámíthassuk, mennyi idő alatt térül meg a hőszigetelés, több tényezőt is figyelembe.


Hangszigetelő és rezgéscsillapító anyagok széles választéka.

Budapest, Transzformátorgyár utca 1. A hőszigetelő anyagok (üveggyapot, kőzetgyapot és polisztirol) jellemzően könnyű anyagok. Kialakításuk lehet szálas – üveggyapot, kőzetgyapot - vagy habosított – polisztirol - kialakítás. Elsősorban a nagy sűrűségű, szálas anyagok (mint például a Halltex technológia alapját képező könnyített farost szigetelő lemez) alkalmasak hangszigetelésre.


A hiedelmekkel ellentétben azonban a hungarocell (EPS) vagy a purhab (PUR) hangszigetelésre nem alkalmas. Nem az EPS hangszigetel a padlózatban, hanem a rétegrendek. A PUR mesterséges hőszigetelő anyag, melyet kőolajszármazékokból kémiai folyamatok során hajtógázok(pentán) segítségével állítanak elő a polisztirol lemezekhez hasonlóan. A hagyományos hőszigetelő anyagok között a legjobb szigetelési tulajdonságokkal rendelkezik. Viszonylag merev szerkezete miatt nagyobb.


Hézagolás, hőszigetelő táblák illesztésénél keletkező hő hidak kitöltése. Az épület nem korszerű, vagy nem elegendő hőszigeteléssel rendelkezik, tudunk segíteni. Meglévő már nem korszerű vékony hőszigetelő rendszerre, több esetben van lehetőség bontás nélküli újabb hőszigetelő réteg, illetve rendszer készítésére. Az árajánlat elkészítése előtt egy hivatalos ÉMI vizsgálat előz meg. A vékony szerkezet és az eddig használt szigetelő anyagok alkalmatlanok jó teljesítményt adni.


A polisztirol alkalmatlan a bonyolult szerkezetek pontos, hézagmentes kitöltésére. A kőzetgyapot ferde felületeken súlyából adódóan összeesik.

A helyszínen szórt pur hab itt is a legjobb megoldás! Egy kőzetgyapotos hőszigetelő esetében a hőszigetelő felvitele után egy fém, vagy műanyagráccsal fedjük le az egészet és ezt követi az üvegszál beágyazása. Végül egy vékony vakolatréteggel nem árt még lefedni.


Akciós árak, minőségi termékek, országos kiszállítás! A homlokzati hőszigetelés előnyei A homlokzati hőszigeteléssel jelentős fűtési költség megtakarítás érhető el. A szigetelés további előnye, hogy a külső határoló falak melegebbek lesznek, akár a °C-ot is elérhetik. Az expandált polisztirolhab azaz hungarocell hőszigetelés alapanyaga hőre lágyuló polimerizált sztirol, amely habosító anyagot és égéskésleltető összetvőt tartalmaz.


A nagyrészt levegőből álló () hungarocell anyag kiváló hőszigetelő képességet mutat, jól alakítható, egészségre, környezetre nem veszélyes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések