2019. április 15., hétfő

Pince belső szigetelése

Ha a teljes falfelületre, sőt a mennyezetre hordanak fel kenhető vízszigetelést, akkor ugyan a pince és az alagsor belső falfelületén nem jelenhet meg a nedvesedés és a víz, de az ilyen pincék és alagsorok feletti helyiségek padlóburkolatáig, valamint a padló és falcsatlakozásoknál a falakig felszívódik kapillárisan a nedvesség. Mivel nem minden esetben kivitelezhető a külső oldali hő és vízszigetelés, ezért meg kell keresni a pince belső oldalán a lehetséges megoldásokat. Talán Önnek is a homlokzati falak utólagos szigetelése ugrik be elsőre a hőszigetelésről.


Ez természetes is, hisz a homlokzati falak a leglátványosabb felülete a fűtési energia pazarlási lehetőségének. Ez a megoldás elsősorban a kivitelezés egyszerűsége miatt előnyös, azt okozza azonban, hogy a falakban a szigetelőréteg mögött jelentősen megnő a nedvességtartalom.

A belső térbe bejutó vízpára elvezetéséről is gondoskodnunk kell. Amennyiben belső szigetelésként párazáró szigetelést, például PVC-fóliát használunk, úgy a szigetelést teljes felületen – a függőleges falaknál is – terhelni kell megfelelő vasbeton réteggel. Ez általában hely szűkében nehézkes és drága. J vízszintes szigetelés, n fal hőszigetelés, n fal, lábazati fal, lábazati fal szigetelésére, lábazati falak szigetelése , expert hőszigetelés szigetelést, nedves falak felújítása Építkezés.


A pincék negatív oldali szigetelése esetén nem a támadási oldal felől szigetelünk, aminek az a hátránya, hogy a belső térben beázás, vizesedés nem lesz, de a pince falazatában a víz továbbra is pangani fog. Ez a nedves állapot a legtöbb falazatnál nem okoz különösebb problémát, az épület, pince állékonyságát nem befolyásolja. Persze az is elodázza a pinceszint utólagos szigetelését, hogy korábban a pincében elsősorban különféle dolgokat, például tüzelőt tároltak, és így ezeket a helyiségeket nem is fűtötték.


Ezért értelemszerűen nem is vetődött fel a pinceszint szigetelése.

Mivel a pincefalak külső szigetelése állandóan érintkezik a nedves földdel, ezért csak olyan szigetelőanyagot lehet használni, amely állja a nedvességet. Ilyen például az XPS keményhab-lap vagy az EPS lapok. Néhány helyen pusztán a lomtár szerepét tölti be, míg máshol a gépészeti eszközök nagy része itt található. Megint mások a télen felhasználni kívánt zöldségeket, gyümölcsöket tartják a pincében. A pince funkciója minden lakóháznál más és más.


Bármi is legyen a helyzet, sem a falból szivárgó nedvesség, sem. Ez sokszor hely hiányában nehézkes és drága megoldás. Másrészt számolni kell azzal is, hogy ha a belső oldali szigetelés mögött felgyűlik a víz, akkor negatív talajvíz nyomás is kialakulhat.


A belső oldali szigetelések létező technológiák, de tényleg nem zárják ki a szerkezet nedvesedését. Ez a szigetelést le akarja tépni az alap felületről, és itt már nem csak a. Előbb utóbb minden otthonba befészkeli magát a penész, ami nem csak látványra kellemetlen, de egészségkárosító hatása is van. Hőhidas szerkezetek felületén alakul ki leginkább, ugyanis a hőáram minden esetben a melegtől a hideg felé hala vagyis ahol rosszabb a fal szigetelése. Cégünk vizes, nedves, salétromos fal, épület, ház, lakás, pince utólagos szigetelésével foglalkozik, melyet korszerű, falbontás nélküli technológiákkal (falfűrészelés, injektálás, saválló acéllemez besajtolás) valósítunk meg.


Minden általunk elvégzett munkára év a garanciát vállalunk. Tisztelt Katonás Úr, lakásunk Óbudán, a Huszti út és a Búza út sarkán egy panelház utolsó (X.) emeleti sarkán helyezkedik el. Amit meg kellene oldani, az e szoba Búza u. Pincefalak szigetelése.

A pincetér talajnedvesség elleni szigetelésének kialakítására alapvetően kétféle eljárás alkalmazható. Az egyik esetben (az alapozás után) először a vízszintes ( pince ) falszigetelést és a pincefalat építik meg, mivel így a további vízszintes és függőleges teherhordó szerkezet gyorsan kialakítható. Természetesen itt is több konstrukciós lehetőség közül választhatunk, így pl. A pincefödém szigetelése A pincefödém utólagos szigetelésével nem csak a fűtés költségeit faraghatja le, hanem a földszinten is kellemes, otthonos légkört teremthet.


A födém szigetelését követően elenyésző lesz a lakóhelyiségekből a pince felé leadott hő mennyisége. Családi ház föld alatti pince részét szeretném lakhatóvá tenni. A hőmérséklet télen-nyáron ugyanúgy 18°C, fűtés nélkül. Azt szeretném valahogy elérni, hogy nyáron ne kelljen fűteni, télen pedig radiátorral lehessen feljebb tornászni a hőmérsékletet. A belső hőszigetelés a homlokzat költségtakarékos szigetelése lehet.


De ha nem szakszerűen (párazáró fólia beépítésével a páralecsapódás ellen), és nem a megfelelő hőszigetelő anyaggal készíti el, akkor a költségtakarékos megoldás később rengeteg bosszúságot fog majd okozni. Penész és pára Ön eddig mennyi pénzt dobott ki az ablakon, penészedés elleni szerekre? Ha nem szeretne több pénzt költeni felesleges penészmentesítő eljárásokra, ha már holnap tudni akarja, hogy mi a végleges megoldás a problémájára, ha nincs kedve hetente új és újabb jó szándékú szakember egymásnak teljesen ellentmondó véleményén és javaslatán töprengeni.


Kenhető vízszigetelések akció! Nem régiben vásároltam belső szigetelő rendszerükből, melynek számos pozitív hatásáról lehet az oldalukon olvasni. Elkészültünk a szobával.


A napokban új információhoz jutottam egy szakember által illetve az interneten, ahol teljes egészében elutasítják az xps lap belső falszigetelésre történő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések