2019. április 24., szerda

Hőszigetelő anyagok összehasonlítása

Hőszigetelő anyagok összehasonlítása. Matthias Klingler, MSc environmental eng. A kőzetgyapot vagy a hungarocell jobb hőszigetelő ? Ha ugyanazzal a mennyiséggel, illetve vastagsággal dolgozunk mindkét szigetelőanyag esetében, akkor kijelenthető. Tény, hogy kőzetgyapot és üveggyapot használata esetén az anyagköltségünk kicsit megemelkedhet, mivel lényegesen több ragasztóra van szükség a felragasztásukhoz, és maguk az anyagok is magasabb árkategóriában vannak a polisztirol-szigetelésekhez képest.


Kőzetgyapot szigetelés esetén fontos, hogy megfelelő ásványi.

Szigetelő anyagok összehasonlítása hungarocell, tégla,. Iparosított technológiával készült épületek. A vályogfalat páraáteresztő hőszigetelő rendszerrel kellene szigetelni (pl: kőzetgyapot, vagy Clima-lapos rendszer), sajnos a Grafit Reflex nem engedi át a párát.


Ebben a cikkben bővebben olvashatsz a vályogház hőszigetelés éről. Homlokzati hőszigetelő rendszerek fajtái. Mi a különbség közöttük? Eps, Grafit Reflex, kőzetgyapot, Clima polisztirol, mik is ezek? A gyakori anyagok a lenyíló menü elején, a ritkábban előforduló szerkezetek ezek után, ABC sorrendben találhatóak meg.


Ennek megfelelően az Austrotherm Kft.

Az előző részben végig vettük a hőszigetelés választás általános elveit és szempontjait. Most a szóba jöhető konkrét anyagok és megoldások, illetve azok legfontosabb tulajdonságai kerülnek terítékre. Akciós árak, minőségi termékek, országos kiszállítás! Az utólagos épület szigetelés történhet különböző homlokzati szigetelőanyagokkal, a legelterjedtebb típus még mindig az expandált polisztirol lapok, ezek közül is az EPS-80-as homlokzati polisztirol, az ára és felhasználási egyszerűsége miatt.


Több mint éves gyakorlat a hőszigetelő anyagok terén. Fót, mely Budapestról mindössze pár percre található. Raktárkészletünk lehetővé teszi, hogy a kiválasztott hőszigetelési anyagok azonnal teherautóra kerüljenek, és a hőszigetelési munka mielőbb. Mielőtt kiválasztaná a szigetelő anyagot, tanácsos konzultálni a szakemberekkel.


A hőszigetelő anyagok összehasonlítása. A falak anyaga, vastagsága és működési körülményei (klíma) alapján tanácsot adnak arra, hogy milyen anyagokat lehet megközelíteni egy adott esetben, és milyen vastagságúak legyenek. A homlokzati hőszigetelésre használt hőszigetelő az EPS és, ennek grafitos változata az EPS G 8 valamint a külső homlokzat lábazati szigetelésére használt XPS. A különböző hőszigetelő anyagok ezen jellemzőjét.


Mit érdemes tudni a Polisztirol hablemez vásárlása előtt? Nézze meg az Árukeresőn! Tehát a szigetelőanyag kiválasztásánál ne a vastagságát nézze, hanem a hőszigetelő képességét.


Ezeknek az értékeknek a megnézése azonban még nem biztos, hogy kisegíti Önt, mert az adatokat értelmezni is kell, és különösen nehéz az egymáshoz hasonló adatokat mutató szigetelő anyagok összehasonlítása. CLT C1Thermal és CLT CThermal termékcsaládba tartozó hőszigetelő anyagok bazalt szálakból készülnek, módosított műgyanta kötőanyag hozzáadásával. A szálak merőlegesek a lapok felületére (ún. lamella termék).

Látszó felületükön minden oldal élképzést (fózolást) kap. Mit kell keresni a hőszigetelő anyag kiválasztásakor? Minden gyapjúszövet szigetelés (ásványgyapot, üvegszál) jól elnyomja a levegő zajt.


De a hab és a polisztirolhab megköveteli további zajszigetelő anyagok alkalmazását. A PTH Profi és PTH T téglák hővezetési tényezője DRYFIX ragasztó alkalmazásával, normál vakolattal került kiszámolásra. A szigetelés további előnye, hogy a külső határoló falak melegebbek lesznek, akár a °C-ot is elérhetik. Cégünk, a Szigetelesbolt több mint éve meghatározó szereplő, hőszigetelés, illetve szigetelés területén. Kiváló minőségű szigelés és hőszigetelés, üveggyapot szigetelő anyagok beszállítása, speciális szigetelés és hőszigetelés munkálatok kivitelezése.


Ezek a hőszigetelő anyagok egy és ugyanazok, csak a régi jó márkanevek maradtak meg a köznyelvben. Grafitos hőszigetelő rendszer a legújabb hőszigetelő lapunk, pár éve van forgalomban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések