2020. február 12., szerda

Páramentesítés a lakásban

A páramentesítés buktatói. Most nézzük meg a probléma okát, és találjunk rá megoldást! Gondolkozzunk együtt!


A tény az, hogy a lakásban nincs semmi légmozgás, ezenfelül nincs beáramló friss levegő! Hogyan szabaduljunk meg a párától? Nézzük meg a probléma okát, és keressünk rá megoldást!

Ha lakásodban túl magas a páratartalom, az egészségedre is káros hatással lehet - könnyen vezethet például légúti problémákhoz, asztmatikus tünetekhez, levertségérzéshez -, nem beszélve arról, ha a nedves közeg jelentette táptalajon a penész is könnyen megjelenik, ami még súlyosabb gondokat okozhat. Béreljük ezt a lakást és sajnos a tökéletes szigetelés és a műanyag nyílászárók miatt igen magas () a rel. A Ceresit és az ipari só rajtad nem segítene semmit.


Mivel a lakásban életvitelszerűen élsz, ezért naponta 1-liter víz kerül a levegőbe, amiből ezek a szerek jó ha ugyanennyi idő alatt pár decit leszednek. A legjobb párátlanító módszernek eddig nekem a szellőztetés jött be. A magas pára a lakásban légúti megbetegedésekhez vezethet, tehát ennek megakadályozása érdekében is fontos, hogy foglalkozzunk a lakás páratartalmával. A túl magas páratartalom miatt jelentkezik a penész is a falon és a magas páratartalom a baktériumoknak is kedvező táptalajként szolgál.


Egyik szélsőség sem jó, ez tény.

Az ideális páratartalom beállítását, pusztán házi módszerekre alapozva nem fogja tudni, maradéktalanul, hosszú távon biztosítani. De ideiglenes sikert elérhet akkor, ha. Egy teljesen átlagos lakásban is rengeteg pára termelődik, nem kell ehhez mosodát üzemeltetni. Sokszor a talajvíz jut be az épületbe a rosszul szigetelt, porózus, öreg falakon keresztül.


Páratermelők a lakásban. Az építkezés, festés, vakolás során is rengeteg víz jut a szerkezetbe, ezt hagyni kell kiszáradni. A téli időszakban nem lehet állandóan szellőztetni, hiszen kint nagyon hideg van. A penész a lakásban folyamatos feladatot ad és hosszabb távon még a vakolat is el tud válni az érintett falfelületen.


Azonban ennek következtében a levegőben lévő nedvesség gyakran a lakásban reked és problémákat okoz. Ez felettébb idegesítő, hiszen a zöldes-feketés foltok eléggé feltűnőek. Párátlanító készülékek használata során a levegőben lévő páratartalom normál szintre csökken, és a készülékben elhelyezett mérőműszer folyamatosan normál szinten is tartja.


Magyarországon már lassan negyed évszázada foglalkozunk párásító készülékekkel, s ez idő alatt nagyon sok tapasztalatot szereztünk, hogy egy adott igényre, problémára mi is jelenti a valódi megoldást. A legtöbb cég azt állítja, hogy terméke végleges megoldást kínál a penészgomba ellen. Talán Ön is a tökéletes penészgátló eljárást keresi. A valóságban ilyen szer nem létezik. Amíg a penész kiváltó oka, a magas páratartalom, nedvesedés nincs megszüntetve, a gombásodás újra jelentkezni fog.


Vásárolj Párátlanító-t a számodra fontos szempontok alapján.

Penész és pára Ön eddig mennyi pénzt dobott ki az ablakon, penészedés elleni szerekre? Ha nem szeretne több pénzt költeni felesleges penészmentesítő eljárásokra, ha már holnap tudni akarja, hogy mi a végleges megoldás a problémájára, ha nincs kedve hetente új és újabb jó szándékú szakember egymásnak teljesen ellentmondó véleményén és javaslatán töprengeni. Bár mi emberek, nem örülünk a borongós időnek, hosszú távon mégis kifizetődő, hiszen növényeinknek csak a javára válhat!


Májusi eső, aranyat ér… páramentesítés a lakásban. A téli fűtésszezon után, sajnos gyakran előfordul, hogy az addig száraz, vagy normál levegőjű lakás páratartalma, hirtelen megnő. Mitévők legyünk, ha túl magas a páratartalom a lakásban ? Bizonyos esetekben beválhatnak a különféle házi praktikák is.


Az egyik ilyen népszerű módszernek számít páramentesítés céljából, hogyha sót helyezünk el az adott helyiségben, mivel ez felszívja a levegőbe található nedvesség egy részét. Viszont ez csak akkor lehet hatékony, hogyha nem túl magas. Nosza, vettünk is a boltban egy Ceresit készüléket, és a belevaló tablettákat. Szépen gyűjtötte is a vizet (bár nem eleget, mert a páramérő alig moccant), de aztán elfogyott a tabletta, és nagyon drágának tartottam az utántöltőjét. Sokan álmodozunk arról, mit is tennék akkor, ha gazdagok lennénk.


A pénz bevonzására számtalan ötlete van a feng shuinak, nem kell mást tennünk, csak bizonyos tárgyakat a megfelelő helyen elhelyeznünk a lakásban. Ha a fenti praktikák nem elegendőek, jöhet a célzott megoldás: léteznek páramentesítő készülékek is a levegő kiszárítására. A hideg idő beálltával egyre több lakásban jelenik meg a penész, ami nem csak esztétikai problémát okoz, hanem egészségügyi kockázattal is jár.


A házi praktikák, vegyszeres kezelések rendszerint átmeneti megoldást jelentenek. A sikerhez a kiváltó okot kell megszüntetni. Ezt pedig három módon lehet - írja a Házipatika.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések