2020. február 3., hétfő

Lakás penészedés megszüntetése

A penészedés első tünete a kellemetlen dohos szag. Ezt követi a már szemmel is látható telepes elterjedés. Ha már szabad szemmel is jól láthatóak, akkor el kell gondolkozni azon, hogy miként lakhatunk ismét penészmentes lakásban. Valójában mi történik?


Tüneti kezelés a penészgombák elpusztításával, de az okok megmaradnak. Hatékonyság: Költséges és sok munkát, szervezést igénylő feladat. Csak magát a penészt szünteti meg, a páralecsapódások és a falon kívül a kórokozók is. Lehet régi vagy új, panel vagy családi, minden típusú ingatlant érinthet a penészesedés, attól függetlenül, hogy szigetelt vagy nem szigetelt a lakás , cserélték-e az ablakokat, vagy sem.


Főleg télen szokott aktuálissá válni a probléma, ezért is vesszük most elő. No meg azért, mert sok a tévhit a penészről. Mivel komoly egészségkárosodást is okozhat, vegyük. A kanapé és a szövetek megmentője.


A bórax nemcsak az eldugult lefolyók tisztításában segít, hanem a penész elleni harcban is. Saját bőrömön tapasztalhattam meg ennek egyik. Ha nem szeretne több pénzt költeni felesleges penészmentesítő eljárásokra, ha már holnap tudni akarja, hogy mi a végleges megoldás a problémájára, ha nincs kedve hetente új és újabb jó szándékú szakember egymásnak teljesen ellentmondó véleményén és javaslatán töprengeni.


Bár az utólagos kezelés is hatékony, a legjobb az lenne, ha a megelőzésre is nagy hangsúlyt helyeznél. Ha viszont már megjelentek a zöldes foltok a. This is a free and comprehensive report about globalgepesz. Szabad szemmel nem látható, apró penész-spórák szálnak mindenfelé a levegőben.


Penész kialakulása. De a penészesedés nem kezdődik meg addig, amíg a. Cégünk többéves tapasztalattal rendelkezik az épületgépészeti munkák kivitelezése terén (vízellátás és csatornázás, központi fűtés, klímaszerelés, komplex épület szellőztetés,) Épület szellőztetés (társasház, családi ház) és lakás szellőztetés. Miért penészesedik a fal? Gyakori probléma, hogy régebbi épületek szigetelése, ablacseréje után penész jelenik meg a szobákban.


Sokkal jelentőségteljesebb a. Ha új lakás vagy ház építésen, vagy átépítésen gondolkozunk érdemes megfontolni, hogy megelőzzük a penész táptalaját jelentő párásodás okát. Szellőztető rendszer kiépítésével- ha nem panel lakásról van szó- biztonsággal megelőzhetjük, vagy véglegesen megszüntethetjük a penészesedést az egész lakásban. Ezekkel a filléres praktikákkal csökkenteni tudja olyan mértékben a lakás páratartalmát, hogy nem jelennek meg a penészedés jelei, illetve ha már megjelentek, akkor például az említett teafaolajjal el tudja tüntetni a penészt is. Néhány hét múlva azonban az eltüntetett penész is visszatér akkor, ha nem csökken a lakás.


A lakás penészesedése nem ok, hanem valaminek az okozata. Minden esetre nem csak kellemetlen jelenség, hanem rendkívül ártalmas is, ezért érdemes számba venni a megelőzés, az elkerülés lehetőségeit. Az ablak párásodás (az ablak üvegei között vagy az üveg belső felén), az új építésű lakás nyílászáróinak belső felületén folyó víz, az új ajtó beépítését követően jelentkező penész a falon mind arra utaló jelek, hogy a szellőztetés nem megfelelő. Mégpedig a falak külső szigetelése. Ezzel ugyanis a falak belső oldala nem tud olyan mértékben lehűlni, hogy a pára lecsapódhasson, és meginduljon a penészedés.


Ebből persze következik az is, hogy ha penészedik a lakása. Unja már a fekete, penészes foltokat lakása falán? A rendszeres lakás szellőztetés azért fontos, mert a helyiségek légterében lévő szennyezőanyagok ilyenkor kerülnek eltávolításra a lakótérből, továbbá a szellőztetés biztosítja a friss levegő utánpótlást az elhasznált helyett, és megakadályozza a párásodás kialakulását. Mielőtt a lakás teljes átépítéséhez fognánk, nem árt, ha tudjuk a penész honnan is ered.


Véletlen balesetek – kiömlött víz, üdítő, vagy egyszeri beázás – esetén ugyanis a penésztől sikeresen megszabadulhatunk, ha a kiváltó okok megszüntetése után az érintett falfelületet higított hypo-oldattal tisztára. Egom - Invest Ingatlanhasznosító és Beruházó Kft. Esztergom, Honvéd u. ASA Építőipari Kft.


Például rejtett helyeken: gipszkarton mögött, álmennyezeti részeken, de néha elegendő az is, ha a bútor van túl közel a falhoz rakva. Az ilyen rejtett penészes helyek megszüntetése csak bontásokkal és átalakításokkal lehet eredményes. Azonban kanyarodjunk vissza az alap esethez amikor a penész a helyiség egy jól látható. A modern nyílászárókba épített szellőztetők ugyan állandó légáramlást biztosítanak, a penészt távol tartják, de az ablakok cseréje sokba kerül. Nyáron vettünk egy lakást és nem vettük észre, hogy penészedik, mikor fűtés szezon elindult, akkor kezdett el.


A régi tulajdonos állítása szerint korábban nem tapasztalta. Szerintem jól csőbe húzott minket, nem hiszem el, hogy korábban nem jelentkezett nála.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések