2018. október 18., csütörtök

Salétrom

A salétrom megjelenését a hiányzó, vagy sérült alsó vízszigetelés okozza. A víz a talajban jelenlévő sókat feloldja és felszivárog velük a falazat alsó részébe. Ott azután a víz elpárolog, de az ásványi sók salétrom formájában megmaradnak. A folyamatos szivárgás következtében a vakolat tönkremegy és leválik.


KNO ), vagy mint S. NaNO ) található.

Ha a ház külső vagy belső falain találkozunk só foltokkal- nem összekeverendő a penészes foltokkal - akkor a fal salétrom os. Sajnos ezek a jól látható foltok nemcsak csúnyák, de egészségtelenek és veszélyes is. Hivatali idő: hétfőn és óra között, szerdán és óra között. Gyülekezetünk alkalmairól hírlevélben is rendszeresen értesítjük az érdeklődőket. Ezért sötét üvegben tároljuk.


Kereskedelmi forgalomba legtöbbször -os vizes oldata kerül, a -nál töményebb salétrom savat füstölgő salétrom savnak hívjuk. Ez egy meglehetősén költséges, de teljes védelmet biztosító eljárás. Jó és hosszú távú megoldást nyújtanak a falba injektálható szigetelőanyagok is.

Miután a szigetelés megtörtént, a falat hagyni kell megfelelőképpen kiszáradni, egyébként a munka teljesen értelmetlen lesz, a salétrom megint megjelenhet. Mert nekem még az is kérdés, hogy a nitrátból csinál-e a hangyasav formiátot, vagy a citromsav citrátot. Honlapom megnyitásával nem csak keresi, hanem meg is találta az ideális megoldást, nedves, vizes, penészes vagy salétrom os falainak megszüntetésére.


Az egyik módszer szerint a bányászható chilei salétromot sócserés reakcióval kálium-nitráttá alakítják. A másik módszer szerint levegőtől elzárt szerves anyagok (trágya stb.) bomlásából származó ammónia és karbamid természetes oxidációja során keletkezett („ salétrom telepek”) kristályok összegyűjtése. Mitől salétromos a fal?


A fal salétromosságának oka általában a fal által a talajból felszívott nedvesség, amelyet a hagyományos bitumen szigetelés hiánya vagy elöregedése okoz. Aszódón lévő családi házunk km téglából épült és sajnos gyakori jelenség nálunk, hogy nedvesednek a falak, sok szoba sarkában pedig megjelent a salétrom is. Vállalnaák-e a helyszíni felmérést? Debrecen, Salétrom utca 3. Contextual translation of salétrom into English. Human translations with examples: nitric oxide, chile nitrate, chile saltpetre, potassium nitrate.


My Neighbor At Salétrom Utca. Everynone is busy here. Finding someone to talk is difficult. Forget about finding a girlfriend.


ELŐÁLLÍTÁS: Iparilag az ammónia oxidálása során nyert nitrogén-oxidokat nyeletik el vízben. FELHASZNÁLÁS: A salétromsav legnagyobb részét a pétisó nevű műtrágya előállítására használják.

A robbanóanyag-ipar és a haditechnika a nitrátok robbanó tulajdonságát. Budapest, Salétrom utca 5. A gyülekezet számlaszáma: Bp. Várjuk a képeket, gondolatokat, bizonyságtételeket a honlapra! Technikai kérdésekkel kapcsolatban az oldal karbantartójánál érdeklődhet a lenti. Glosbe ingyenes online szótárcsaládjában.


Böngésszen milliónyi szót és kifejezést a világ minden nyelvén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések