2016. június 8., szerda

Szódabikarbóna penész ellen

A konyhákban általában megtalálható fűszerek között ott szokott lenni a szódabikarbóna , azonban kevesen tudják, mennyi mindenre használható, például jó a penész ellen is. A szódabikarbóna tulajdonképpen. Ha a lakásodat elcsúfította a penészgomba, és megpróbálod úgy eltávolítani, hogy nyoma se maradjon, akkor érdemes próbálkozni a szódabikarbónával!


Az örök kedvenc szódabikarbóna. A sütés mellett használhatod többek között a dugulás elhárítására, illetve a mosószer erejének fokozására a mosóporhoz adagolva.

A penész ellen pedig egyenesen kiváló fegyver. Szódabikarbónából (NaHCO3) egy lemosó oldatot készítünk, ebbe tegyünk egy kis teafa illóolajat, majd ezzel dörzsöljük át a kritikus helyeket. A konkrét arányok: két liter vízhez egy evőkanál szódabikarbóna , ebbe tíz csepp.


Végül jöjjön egy megoldás a kedvenc házi szerünkkel: penész ellen szódabikarbóna ! Egy kevés vízzel összekeverve dörzsöld át a sűrű masszával a penészes felületet. A falra telepedett penész elleni házi praktikákat. Magába szívja a nedvességet, valamint a kellemetlen szagokat is elnyeli.

Ha van olyan sarok a lakásban, ahol gyakran előfordul penész , egy kis tálba helyezz oda szódabikarbónát és többé meg sem. Ha egy helyiségben magas a páratartalom, akkor minden olyan felületen, amely hidegebb az adott helyiség levegőjénél lecsapódik a pára, ezáltal penész alakul ki. Penész elleni ecetes házi szer: így keverd ki, hogy hatékony legyen! Keverj össze egy kanál meleg vizet a szódabikarbónával, és hajtsd fel. Az orvosok is esküsznek erre a módszerre!


Egy üvegbe tölts meleg vizet és egy. Ha egy kis vízzel elkevered a szódabikarbónát, és az így kapott masszát a felületre kene akkor nem csak a penészfoltoktól szabadulhatsz meg. Penészirtóként is hatékony a szódabikarbóna. A sok praktika közül a szódabikarbóna használata rendkívül egyszerű, olcsó és hatékony. Ezzel nem mellesleg a vízkövet is eltávolíthatjuk.


Eldugult a lefolyó? Kevés vízzel elkeverve készíts sűrű masszát, majd ezzel súrold át a fürdőszobában azokat a kád- vagy csempefelületeket, amelyeket a vízkő mellett penészfoltok is elcsúfítanak. Szórjunk két evőkanál.


A modern nyílászárókba épített szellőztetők ugyan állandó légáramlást biztosítanak, a penészt távol tartják, de az ablakok cseréje sokba kerül. Régen csak a szódabikarbóna segített, ha súrolni, szagtalanítani vagy szépíteni kellett valamit.

Manapság már tisztítószerek és kencék garmadájából választhatunk, ennek ellenére is érdemes újra felfedeznünk háztartásunk és pipereasztalunk jolly jokerét. Természetes módszerek bélparaziták ellen. A bélparazitáknak semmi esélyük megtelepedni a szervezetben, ha a bélrendszer egészséges, és elegendő hasznos bélbaktérium népesíti be.


Ezért nagyon fontos a béltisztítás és az egészséges bélflóra felépítése. Szedhetünk még grapefruitmag-kivonatot vagy ezüstkolloidot is. Szódabikarbóna és ecet féle kipróbált otthoni felhasználása, alkalmazási módja, pénztárca és környezetkímélő módon.


Olcsó, hatékony és káros anyagoktól mentes kezelések. A legcsinosabb tavaszi kabát - mó ahogyan viselheted. Az idei tavaszi-nyári szezon egyik nagy visszatérője a rövid szabású kabát.


Persze, ezen nem nagyon lepődnek meg azok, akik követik a divatot: nincs olyan szoknya, nadrág, vagy akár top, fürdőruha, ami ne lenne trendi, ha derékszabással bír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések