2020. január 22., szerda

Penészes fal ecet

Egyre több lakótelepen élő szembesül vele, hogy az újonnan szigetelt épületben a fal vizesedni kez és megjelenik rajta a penészgomba. Tulajdonképpen arról van szó, hogy annyira masszív a szigetelőanyag, hogy semmi levegőt nem enged át, így a pára a falon csapódik le, ami penészedéshez vezet, amit a szellőztetés hiánya. Sajnos azonban még ez a szer sem alkalmazható sikerrel minden felületen, olykor az is előfordul, hogy esztétikailag többet árt.


Ennek alapvetően két oka lehet (ha nem számolunk olyanokkal mint csőtörés, falba futó megrepedt ereszcsatorna, új építésűnél még nem száradt ki stb.), az egyik, hogy hideg a fal , a másik, hogy túl sok a pára a szobában. Emellett kitűnően távolítja el a penészt is szinte bármilyen felületről, legyen az a csap a fürdőszobában,. Szuper tisztítószer a penészes fal ellen. Az illata pár napon belül. Az aktualitások oldalán megtalálod a legjobb házi praktikákat!


A nagyi azt állítja, az ecet kiváló a penészgomba ellen. Vizsgáld át otthonod és minden, ami nem zár jól vagy csöpög, javítsd meg. Az ecet az egyik legsokoldalúbb háztartási eszközünk. Győződj meg arról, hogy a lakás penészesedését nem a beázó tető vagy fal , esetleg hibás vízvezeték okozza.


Ecet : hagyományos tisztítószer, a penész ellen is hatásos. Az -os háztartási ecetet közvetlenül a penészes felületre permetezheted. A festék anyagában található kerámia gömbök akár egyenletesen elvezethetik és szétoszlathatják a meleget a fal felületén. A permetet ne töröld le.


Emlékezzünk, mi kell a penész kialakulásához: 1. Ennek a folyamatnak az elejébe avatkozhat be a Protektor beltéri. A fehérítő komponensei megakadályozzák, hogy az anyag behatoljon olyan porózus felületekbe, mint mondjuk a fa vagy gipszkarton. Az említett oldatból kizárólag a víz megy bele falba, így tehát a penész hamarosan újra. Ez a hajszálcsövesség hatására a fal porózus anyagában felfelé szivárog.


Különösen a falban, például a téglák között található habarcsréteg hajlamos a hajszálcsövességre. A rosszul szigetelt, vagy elöregedett falak különösen hajlamosak a. Távolítsuk el a laza pergő részeket és egy penészgátló szerrel tisztítsuk meg, majd fújjuk be vagy kenjük be a felületet. Egy hígított hipós oldat is alkalmas a lemosáshoz). Ezt hagyjuk megszáradni majd ha a felület igényli glett gipszel javítsuk a fal. Hát ez a fal átsurolás egy kicsit tulzás, nem?


Egystzerüen bekell fujni a falat Savóval vagy egy kiürült spriccelős flakkonból Hypóval. Megszárad letörölni és mésszel lekenni. Legalábbis nekem ez vált be. Természetesen vettem páraelszivót mely télen megy és nincs penész.


Ecet : Az ecetet hígítatlanul is használhatjuk, és mindenképp -osat válasszunk. Ammónia: Az ammóniát nem porózus felületeken használhatjuk penész ellen. Fele-fele arányban keverjük el vízzel, percig hagyjuk a felületen, és utána öblítsük le.


Mivel erős maró hatása van az ecetet penész ellen is szokás használni. Többnyire ez a művelet eredményes szokott lenni. Azonban hiába eredményes látszólag az ecet a penész ellen mégsem jelent végleges megoldást.


A fal penészesedése jelentkezhet az épület rosszul szigetelt részein (hőhíd), párás. Egy kis súrolás és a fugákon keletkezett penész rögtön eltűnik. BonAirBg 9views. Penészes a fal a lakásban mit tegyek? Good Morning JAZZ - Relaxing Background Bossa Nova JAZZ Playlist - Have a Nice Day!


Ha nagyon penészes , száradás után ezt meg kell ismételni mindaddig, amíg teljesen el nem tünik. A fal szine sem jön le, nem is látszik meg egyáltalán, hogy ott valaha is penészfolt volt. Nagyon durván nem kell dörzsölni, csak úgy lazán.


A Domestos fertőtlenít, megöli a penészgombákat. A másik szobában, ahol erre nem volt lehetőség, telente naponta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések