2019. szeptember 12., csütörtök

Penész ellen ecet

A legsokoldalúbb fegyver - penész ellen is. Az ecet valóban sokoldalú: bevetheted többek között a dugulás elleni harcban, használhatod a mosásnál, valamint az ablakok tisztításánál. Penész elleni ecetes házi szer: így keverd ki, hogy hatékony legyen!


A penész gyakori vendég lehet a falakon, csempéken. Tehát az ecet , mint kiegészítő kezelés tökéletes lehet a penész ellen , de valódi hosszú távú megoldást egy páramentesítő készülék fogja jelenteni.

Mivel ezek a készülékek elszívják a levegőből a felesleges nedvességet, így folyamatos védettséget jelent a túlzott pára ellen. A készülékek automatikus. A házi praktikák penész ellen című írásomban említettem, hogy miképp lehet az otthon fellelhető egyszerű eszközökkel küzdeni a falat elrondító élősködő ellen. Tudo az ecet és a szódabikarbóna mindig kéznél van!


Utóbbi ráadásul nem csak utólagos kezelésre alkalmas. Megelőzheted vele a penész kialakulását! Ezekről a technikákról – más érdekességek mellett – a Házi praktikák penész ellen című írásomban olvashatsz.


Ezen túlmenően kipróbálhatod a festék- vagy háztartási boltokban kapható penész eltávolító és penészfolt elleni szereket.

Ezek is hatásosak lehetnek a penésszel szembeni küzdelemben. Mit tegyünk a penész ellen ? Ott, ahol a meleg lakásunk fala valamiért hidegebb, és a pára le tud csapódni. Ez családi házakban a határoló falakon, a sarkokban alakul ki, de társasházakban sem ritka a külső falakon, illetve ha a szomszéd lakásban nem fűtenek annyira, mint mi.


A BioRid rendszer nem hatékony a csapadékvíz és a talajból felszálló nedvesség ellen. Vásárlói visszajelzések alapján egy kedvezőbb árú változatot is kínálunk, kisebb felületekre. A gyári literes mellett, egy 4. Milyen módszereket vethetünk be a penész ellen ? Az első gondolat természetesen, hogy menjünk el egy drogériába és vegyünk penészölő szert. Válogatni van miből: jó megoldás lehet a Mold Stop nevű penészeltávolító, a Well Done penészirtó, a Pattex penészölője, mely egyben fertőtlenít is és sokoldalú, mert többféle felületre is alkalmas.


A legcsinosabb tavaszi kabát - mó ahogyan viselheted. Az idei tavaszi-nyári szezon egyik nagy visszatérője a rövid szabású kabát. Persze, ezen nem nagyon lepődnek meg azok, akik követik a divatot: nincs olyan szoknya, nadrág, vagy akár top, fürdőruha, ami ne lenne trendi, ha derékszabással bír.


Ott, ahol magas a páratartalom, könnyen megjelenhet, eltávolítása azonban már nem olyan egyszerű. Ecet : Az ecetet hígítatlanul is használhatjuk, és mindenképp -osat válasszunk. Ammónia: Az ammóniát nem porózus felületeken használhatjuk penész ellen.


Fele-fele arányban keverjük el vízzel, percig hagyjuk a felületen, és utána öblítsük le.

Környezetbarát tisztítószer a penész ellen : szódabikarbóna, ecet , citromlé, teafaolaj. A legtöbb háztartásban fellelhető ecet (lehetőleg -os) és szódabikarbóna kiváló eszköz lehet a vegyszermentes, penész elleni harchoz. Hidrogén-peroxid: szintén hatékony a penész ellen és fehéríti is a falat. Nincs visszamaradó káros anyag, mert vízre és oxigénre bomlik.


Szakértők kb -os vizes oldatát ajánlják, koncentráltabb formában bőrrel érintkezve irritáló hatású, ha mégis töményebb formában szeretnénk használni, húzzunk kesztyűt. A háztartás másik hatékony csodaszerét, a szódabikarbónát is bevethetjük a függöny tisztítására. A legtöbb zuhanyfüggöny arra is alkalmas, hogy mosógépben mos így pár havonta érdemes ezt is elvégezni.


Ha már megjelent a penész , véletlenül. Ha fent említett hibák nem javíthatók, még. Hogyan terjed a penész ? Ezek a penész spórák mindenhol jelen vannak, ebben a pillanatban is ott szállnak a szobád levegőjében, miközben a gép előtt.


Amíg a penész kiváltó oka, a magas páratartalom, nedvesedés nincs megszüntetve, a gombásodás újra jelentkezni fog. Miért lesz egyáltalán a fal penészes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések