2020. április 10., péntek

Vizes falra vakolat

Vizes , nedves, salétromos, dohszagú, penészes falak AQUAPOL szigetelése, év garanciával, az Ország bármely területén! A probléma elhanyagolása esetén akár méteres magasságba is „felszökhet” a salétromosodás a falon. Ahogy meglátjuk az első jeleket, mint például a lepergő vakolat , az elszíneződött fal, azonnal érdemes cselekednünk, még mielőtt sérül a fal teljes szerkezete. A vizesedés a téglát sem kíméli!


Először is meg kell.

A salétromos vizes vakolat káros a szervezetre és nem nyújt szép látványt. A légpórus vakolatnak magas a pára elszívó képessége, alkalmazása során, a fal akár 2-héten belül kiszára így a felújítás időtartama lecsökken. Ezermesterek segítségét szeretném kérni. Mit lehet tenni a vizes falakkal? Tégla építésű sátortetős házról van szó a 60as években épült.


Egy kőműves mesterépítette annó. A szuterén részt szeretném felújjítani. Sajnos a falak feláztak,most hogy a vakolatot levertem nagyon meglepődtem hogy mik vannak a tégla közé építő elemként berakva.

Lehet szegény mester. Ezen segít egy Szlovákiában kifejlesztett, több éve piacon lévő kiváló termék, kg-os zsákokban forgalmazott, Izonil márkanevű speciális szárazhabarcs. A géppel és kézzel egyaránt felhordható vakolat mindkét irányban a víznyomásnak bizonyos szintig ellenáll. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a falra felvitt habarcs.


Légpórusos vakolat esetében, mindaddig nem jelenik meg újból a salétrom, amíg a pórusok nem telítődnek sóval. Sókivirágzásnak jobban ellenálló vakolat Vaporex Goldmix és Vaporex Mélyalapozó használatával készíthető. Fokozott falnedvesség és sótartalom esetén ajánlott még a vakolás előtt a falfelület. Nem csak külső, látható jegyei vannak ennek a káros folyamatnak a málló vakolattal, terebélyesedő foltokkal, salétromosodással, hanem a nedvesség károsítja és gyengíti a fal belső szerkezetét is.


A legfontosabb: száraz, egészséges környezetben élni. Salétromos, penészes, vizes falak nélkül. Sakret alapvakolatok, Ha a minőség mellett az ár is számít! Sakret MIP-02: Kérjen Tőlünk egyedi projekt árat! Vízüveg vizes fal ellen?


Ismerősöm vízüveggel kente le a szoba falát ahol vizes volt és így vakolt rá. De a neten csak olyat találtam hogy vakoló anyagba keverik bele. Valaki használta már ilyen célra és hogy vált be?

Mennyi ideig jó megoldás? Nekünk szinte körbe kéne kenni az egész szobát. Mindössze lépés választja el attól, hogy az utólagos falszigetelés segítségével véglegesen megoldja a vizes falak okozta problémákat!


Kérje most épület diagnosztikai szolgáltatásunkat, melynek során megmutatjuk, hogy az Ön épületénél az utólagos falszigetelés mely technológiái alkalmazhatók. A folyamatos szivárgás következtében a vakolat tönkremegy és leválik. Károsodik a tégla, a beton, vagy a terméskő.


De nem csak a falszerkezet károsodik, hanem a beltéri faszerkezetek és a bútorok is. A problémát fokozhatja a rossz klíma és az elégtelen fűtés is. A salétrom tartós jelenléte kellemetlen, dohos szagot áraszt és az emberi szervezetre is károsan hat.


Utólagos szigetelés év garanciával. Ha nedvesnek, foltosnak tünnek az épülete falai, akkor már most számolhat azzal, hogy előbb vagy utóbb, de elkezd mállani a vakolat is. Ezek minden javítás, újravakolás ellenére rendszeresen le fognak potyogni.


De miért is hullik a vakolat ? A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy az épületkárosító sók a falazatban rendszerint a kapillárisokban, vizes oldatban, így pozitív vagy negatív töltésű ionok formájában vannak jelen. A nedves falakban levő víz oldott ásványi sókat tartalmaz, amik idővel. Ha elektródákat és egyenáramot kapcsolunk a falra , áram fog folyni a pozitívtól a negatív elektród irányába. A kialakuló elektromos.


Melyik művelet kihagyása okozza a már száraz fal újravakolása után az ismételt foltosodást, vakolat leválást? Mi történik a kiszáradási folyamat alatt a falban? A fal kiszáradása közben a víz a vakolat felülete felé vándorol és szállítja magával a korábban a talajból kapilláris úton vízzel bekerült sókat. A talaj nedvességével a talajban lévő ásványi anyagok, sók is oldott állapotban feljutnak.


A folyamat eredményeképpen a vakolat leválik, a falfelület penészes lesz, a hő az vizes , átnedvesedett felületeken a szabadba távozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések