2016. január 29., péntek

Aljzatbeton szigetelése

A lényeg tehát, hogy ha jó hőszigetelést akarsz akkor arra külön kell egy aljzatbeton, ami megfelelő aljzat lesz a burkolathoz. Segítség az otthoni munkálatokhoz. Hogyan készítsünk megfelelő minőségű aljzatbetont. Talajon fekvő padló szigetelése. Munkahézagok, dilatációs hézagok utólagos javítása injektálással.


A vasalatnak elsősorban itt, és a válaszfalak alatt van szerepe.

Aljzatbeton készítéséhez kérek segítséget. Lépésálló szigetelő anyagok leggyakoribb típusa az EPS-1lépésálló polisztirol, úsztatott aljzatbeton, padlófűtés rendszerek és szárazpadló rendszerekben. A homlokzat és a tető megfelelő mértékű hőszigetelésének szükségszerűségét nem kell magyarázni, azt azonban kevesen tudják, hogy egy épület teljes energiaveszteségének közel -a a talaj felé adódik át. Kenhető vízszigetelések akció!


Tetőteret szeretnék beépíteni, de a szarufák fölé és a tetőlécek közé nem került tetőfólia. Arra lennék kíváncsi, hogy a szarufákra(akác) a tetőtér felől feltudnék-e fogatni tetőfóliát úgy hogy ez megfelelően zárjon a későbbiekben felkerülő gipszkarton fölött. Tetők szigetelése , lemeztető, lapostető, trapézlemez tető szigetelés, családi és panelházak, üzemek, ipari csarnokok, gazdasági épületek szigetelése.


Az aljzatbeton alá mindenképpen, lépésálló szigetelést kell tennem vagy jó a sima EPS 30-as is?

Kicsit feleslegesnek tartom a lépésállót szerintem, ha sima nikecell-re teszek 5-6cm betont annak se lesz baja. Utólagos vízszigetelés, falszigetelés, rövid határidővel. A hőmérséklet emelkedésére az anyagok hőtágulással reagálnak, méretük megnő. A villamossínek felpúposodása az egyik leghétköznapibb példa erre fizikai jelenségre, ám hasonló gondokat okozna az aljzatbeton és a járólap hőtágulása is dilatáció nélkül.


Hőszigetelés – hőszigetelő panelek. A Halltex belső hang- és hőszigetelő panelek hetven éve kerültek a finn piacra, és azóta már nem csak Finnországban használják kiváló hatásfokkal. Nem kevésbé fontos eleme a padlófűtésnek a szerkezet alatti hőszigetelés. Célszerű tehát az egész talajon fekvő padlót hőszigetelni.


Itt is kétféle módszert követhetünk. A gyakoribb az, amikor a vízszigetelés fölé helyezik el a terhelhető EPS lemezeket, majd a technológiai fólia terítése után az aljzatbeton elkészítése következik. Rendelet szerint az épületek kerülete mentén a padlók. Oldalunk folyamatos fejlesztés alatt áll.


Esetleges észrevételeiket köszönjük! A nedves, vizes falak utólagos szigetelése megoldható falbontás nélkül. Polietilén lemez behelyezésével elzárjuk a felszivárgó víz útját.


A hőszigetelő anyagok tartósan megőrzik jó mechanikai tulajdonságaikat, ezért szó szoros értelmemben véve is lehet rá építeni. A lemezalap alatti hőszigeteléssel az alap-fal csatlakozásánál is egyszerűen lehet a részleteket is hőhídmentesen kialakítani.

A szigetelés után elkezdődhet a vizes fal kiszáradása, megszűnik a dohos szag. Eljutottunk arra a pontra ahol (még az alsó válaszfalak elkészítése előtt persze) el kell készítenünk az alsó szint vizszigetelését és hőszigetelésést. A vízszigetelést bitumen neh.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések