2015. február 16., hétfő

Penészes fal ellen

Egyre több lakótelepen élő szembesül vele, hogy az újonnan szigetelt épületben a fal vizesedni kez és megjelenik rajta a penészgomba. Tulajdonképpen arról van szó, hogy annyira masszív a szigetelőanyag, hogy semmi levegőt nem enged át, így a pára a falon csapódik le, ami penészedéshez vezet, amit a szellőztetés hiánya. Egy lehetséges megoldást ismertetek, a penészes falak kialakulása ellen. A Biowash segít a penész és algaoldásban, így ajánlott ezzel kezdeni a tisztítást.


A rétegeket addig kell tisztítani, míg a vakolat láthatóvá nem válik,hiszen a spórák igen mélyen tapadnak meg a falak belső rétegeiben és ezzel a gombákat “gyökerestül” távolíthatjuk el. Lehet, hogy lepereg a vakolat is vagy sérül a fal.

A penészes fal komoly egészségügyi kockázatokat rejt. Az egyedülálló, rövid idő alatt kiépíthető Safeguard falszigetelési rendszerrel felléphet a penész ellen. Ha fel akarjuk venni a harcot a penész ellen , először is az okokat kell megszüntetni, ami után a fertőzött felületek kezelése következik. Lássuk, mivel kezeljük a penészes falakat a. A pára ellen hatékony a légkondicionálás vagy egy egyszerű párátlanító is.


Hőhídmentesítés: A beton és a tégla más ás más hővezetési tulajdonságokkal rendelkezik. Ha mindenhol (a sarkokon is) jó a falak szigetelése, nem lesz penészes a lakás. De mit tehetnek ők ez ellen ? Először is meg kell érteni, hogy a hőszigetelés egyrészt nem termel hőt, csupán visszatartja azt.

Másrészt nem terjed ki a védelme a falakra, padlózatra, födémre, vasbeton áthidalókra, párkányokra és egyéb elemekre, ezért a nedvesség és hő ezeken át ki-be jár a ház és a környezet között. Mit tehetünk, ha penészes a fal ? Olyan helyen legyen az lakás, üzem, egészségügyi intézmény stb. Utólagos szigetelés év garanciával. A kanapé és a szövetek megmentője.


A bórax nemcsak az eldugult lefolyók tisztításában segít, hanem a penész elleni harcban is. A különösen veszélyes esetek mindig azok, amelyeket nem veszünk észre szabad szemmel, így sokáig nem is tudunk létezésükről. Ez a legtöbb esetben a nem megfelelő minőségű hőszigetelő anyag, vagy rosszul kivitelezett belső szigetelések miattfordul elő. A páratartalom akkor jelent igazán problémát, ha meghaladja a -ot, ekkor ugyanis a penész megjelenése szinte törvényszerű.


Mindig hő hidak keletkeznek ott, ahol a fal a födémmel, vagy a padlóval találkozik. Ha jól megfigyeljük a jelenséget, akkor látható, hogy két fő területen szokott jelentkezni a penész. Penészes fal okozta betegségek, allergia, penészes sarok, penész a falon, salétromos fal - dohos fal , penész ellen , vizes fal , vizes fal szigetelése.


A legérzékenyebbeknél, a légzőszervi betegségtől szenvedőknél vagy a legyengült immunrendszerűeknél a penész fokozhatja a már meglévő betegségek tüneteit, de ha sokáig penészes környezetben vannak, akkor újabb betegségeket is okozhat. Különösen az asztmások vannak veszélyben. Bizonyos penészgombafajták súlyos. A legfontosabb: száraz, egészséges környezetben élni. Salétromos, penészes , vizes falak nélkül.


A műanyag nyílászárók elterjedése óta egyre többen küzdenek penésszel, bár ebben egyáltalán nem a nyílászárók a bűnösök, de a vályogházakban is gyakori a penész, különösen, hogy régen ezeket az épületeket alulról nem szigetelték.

Ezek idővel egyre inkább fokozódó problémákhoz vezetnek,és kialakul a salétromos, vizes, nedves, penészes , párás, dohszagú fal , falazat, az épület statikája pedig veszélyessé válik. E gészségtelen az állandó nagy mennyiségű penészgomba jelenléte, emellett a vizes falakon távozó hőmennyiség a fűtésszámlán is jelentkezik. Penész és pára Ön eddig mennyi pénzt dobott ki az ablakon, penészedés elleni szerekre?


Ha nem szeretne több pénzt költeni felesleges penészmentesítő eljárásokra, ha már holnap tudni akarja, hogy mi a végleges megoldás a problémájára, ha nincs kedve hetente új és újabb jó szándékú szakember egymásnak teljesen ellentmondó véleményén és javaslatán töprengeni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések