2021. január 11., hétfő

Vizes fal javítása

Kedvező Árak Kiszállás díjtalan. Nedves fal a padlószint alatt. Ezért gond a betonozás, a cementes vakolat a vályogházban. A fal stabilizálásánál speciális helyszínen süllyesztett, vasalt betont építünk a fal szerkezetébe ami tartalmazza a hőszigetelést is. A sávalap megerősítésére a beton teljes keresztmetszetébe betonacélokat lövünk bizonyos szögekbe és távolságokba, a szétrepedt részekbe speciális ragasztót injektálunk, így megakadályozva a további alapsüllyedést.


Az utólagos vizes fal szigetelés során nem szükséges az épületszerkezet kívülről történő megbontása, a költséges, sokszor lehetetlen behatolás, hanem a helység belső térelválasztó szerkezete felől kerül sor vizesedést, talajvíz behatolást kirekesztő vízszigetelés biztonságos megoldására.

Cégünk vizes, nedves, salétromos fal, épület, ház, lakás, pince utólagos szigetelésével foglalkozik, melyet korszerű, falbontás nélküli technológiákkal (falfűrészelés, injektálás, saválló acéllemez besajtolás) valósítunk meg. Minden általunk elvégzett munkára év a garanciát vállalunk. Honlapom megnyitásával nem csak keresi, hanem meg is találta az ideális megoldást, nedves, vizes, penészes vagy salétromos falainak megszüntetésére. Sokan kérdezik tőlünk, hogy hogyan lehetséges a salétromos fal kezelése házilag?


Salétromos fal javítása. A salétromos fal javítása házilag az alábbi eljárással végezhető el: 1. A nedves falfelület. A legfontosabb: száraz, egészséges környezetben élni.

A kristályosodás térfogatnövekedéssel jár, és emiatt rendszeresen pereg a vakolat és málik a fal. A vakolatban feldúsult ásványi sók rossz tulajdonsága, hogy megkötik a levegő páratartalmát, és a tulajdonos azt tapasztalja, hogy a vakolat felülete folyamatosan nedves, a fal vizes és penészes, a levegő pedig dohos szagú. Eltelik megint egy-kettő-három év a fal újból nedvesedik, salétromosodik. Hát igen, amíg a falazat nedves, addig csak rövidebb-hosszabb időre eltakarni tudjuk csak a bajt, de nem. Vízszigetelési helyreállítási munkálatok, Debrecenben.


A vizesedés hatására a fal téglaszerkezete annyira meggyengült, hogy a vakolat bontása közben a téglák is kiomlottak. A fal javítását mindig a nagyobb lyukakkal, csavarok furataival, repedésekkel kezdjük! A lyukak - furatok javítása előtt érdemes azok belsejét megnedvesíteni, bevizezni! Ekkor a poros felület vizet vesz fel, így könnyebben tapad meg a glettanyag és száradás közben sem reped ki.


A Biowash segít a penész és algaoldásban, így ajánlott ezzel kezdeni a tisztítást. A rétegeket addig kell tisztítani, míg a vakolat láthatóvá nem válik,hiszen a spórák igen mélyen tapadnak meg a falak belső rétegeiben és ezzel a gombákat “gyökerestül” távolíthatjuk el. Lehet, hogy lepereg a vakolat is vagy sérül a fal. A falak vizesedésének oka a talajból felszálló nedvességet a fal porózussága miatt felszívja, akár méteres magasságban, ezzel dohossá, nedvessé téve a lakás levegőjét, esztétikai szempontból is rontva a lakás minőségét és esetenként ízületi, reumás, légúti illetve allergiás panaszokat okozva a lakásban. Régen bitumennel szurokkal átitatott kátránypapírt használtak, ma ez a nehéz lemez, üvegszövettel.


Nem tudok olyan, általad említett vakolatot, vagy bámi más aljzatkiegyenlítőt, ami ezt megakadályozná, lévén itt a fal teljes keresztmetszete ALÁ kellene szigetelést fektetni. Ez utólag, szinte lehetetlen. A fali képek átrendezésekor is koszos keretek alakulnak ki.


Ha van azonos színű javító falfesték, akkor a fal portalanítása és lemosása után szinte alig marad nyoma a képnek.

Ha ezt egy nagyobb képpel nem lehet eltakarni egy kissé hígított. Miért lesz salétromos a fal ? Normál esetben egy ház építésénél a falak alá készül valamilyen szigetelés. Először is a fal állaga attól tovább romlik, hogy nem látjuk.


Másodsorban pedig az újravakolás csupán időleges megoldás, idővel kérlelhetetlenül újra meg fognak jelenni a nedves foltok és a salétrom. A fal nedvesedését tehát nem eltakarni kell, hanem megszüntetni. Ehhez mindenekelőtt vizsgáljuk meg, honnan és milyen. Nem csak külső, látható jegyei vannak ennek a káros folyamatnak a málló vakolattal, terebélyesedő foltokkal, salétromosodással, hanem a nedvesség károsítja és gyengíti a fal belső szerkezetét is.


Nem beszélve az ezzel járó dohos, kellemetlen szaggal, egészségtelen penésszel. Cégünk vizes , nedves, salétromos falak, épületek, házak, utólagos vízszigetelésével foglalkozik, melyet korszerű technológiánknak köszönhetően falbontás nélkül valósítunk meg. Több alkalmazott technológia, még több szakértelem, kevesebb költség. Vizes , nedves a fal : Valahonnan nedvességet szívott magába. Ahogy a tünetek, úgy az okok is sokfelől eredhetnek.


Az ázás akár alulról, akár felülről következik be, ki lehet deríteni, hogy a lefolyó vezetéktől, vagy a nyomó vezetéktől, esetleg a berendezési tárgyak rossz szigetelése miatt ázik a födém vagy a fal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések