2020. augusztus 5., szerda

Úsztatott padló

MIT NEVEZÜNK ÚSZTATOTT LERAKÁSNAK? Csak a hibátlan kivitelű úsztatott padló biztosítja a födémszerkezet elvárt lépéshang-szigetelését, ezért nagyon fontos a kivitelezés szabályainak betartása. A nyugalom alapfeltétele a CSEND! Az alábbi cikk az úsztatott padlók működését, a szerkezetek kialakítási lehetőségeit, kivitelezési hibáit tekinti át.


Padlószint emelkedés nélkül kialakítható.

Könnyen telepíthető elektromos padlófűtés laminált padló , szalagparketta és egyéb úsztatott burkolatokhoz. Tudja meg hogyan használhatja a legújabb fűtőszőnyeges technológiát önálló és komfort fűtések kialakításához. Az aljzat előkészítése, az alátétfólia, vala­mint az alátéthablemez fektetése rendszerint azonos módon történik a különböző típusú úsztatott burkolatok (szalagparketta, laminált padló ) készítése során. Burkolás előtt az aljzatot ellenőrizni kell, és a követelményeknek megfelelően elő kell készíteni. Az alátéttől függ, hogy a padló mennyire lesz hideg, vagy mennyire engedi át a padlófűtést, fog-e nyikorogni az illesztése, vagy sem, de szerepe van abban is, hogy mennyire lesz zavaró a kopogó hang, vagy sem.


Sok funkció egy viszonylag felületesen kezelt. Forrás: Reis Frigyes – Az épületakusztika alapjai. Minél jobban sikerül javítani a referenciafödém hangszigetelését, annál kisebb a lépéshangnyomás szintje a födém alatti helyiségben, ami a ráfektetett úszópadló hatékonyságát mutatja (azaz a kisebb érték a jobb).

A lépéshangszigetelés annál jobb. Parafa padlót kínáljuk úsztatott panelekben, összepattintós vagy ragasztható formában, rugalmas táblák, az aljzatra speciális kontakt ragasztóanyaggal ragasztva. A lapok éleinek a kialakítása ma már szinte kizárólagosan csak klikkes, vagy más néven pattintós, és a laminált padlókhoz hasonlóan ezekből az elemekből leragasztás. A parafa burkolatok másik fajtája az ún.


A nyers födémet a munka megkezdése előtt alaposan meg kell tisztítani. A csaphornyos részek összepattintásával, gyorsan és egyszerűen az aljzatra fektethető. A kivitelezést egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi a peremszigetelő tekercs. A polietilén alapú peremszigetelő sáv több típusánál az alsó mm-es sávjában.


Ez esetben a parketta nincs rögzítve az aljzatbetonhoz, csak egy párazáró fólia, illetve polifoam, másnevén habalátét van elhelyezve a beton és a parketta közé. Az úsztatott padlók lerakása: Ennél a lerakási módszernél semmit sem ragasztunk, se nem rögzítünk csavarokkal. A padlódeszkákat egyesével összepattintjuk a klikk rendszer segítségével. Ily módon a padló az alatta lévő felületre támaszkodik és szabadon mozoghat. Ezért hívják úsztatott padlónak.


HARO Laminált padló Athos Polar Grey Natural stone design three-coloured. HARO laminált padló Oak Emilia Velvet White. Amennyiben beton a fogadó felület, úgy alap követelmény, hogy száraz, nedvességtől mentes aljzatra fektessük a parkettát.


Ne tévesszen meg senkit, hogy néha padlót, néha pedig parkettát írok.

Mit nevezünk úsztatott lerakásnak? Hogyan érdemes parkettát választani? Milyen színű és stílusú parkettát válasszak? Mit kell tudni az egyedi felületkezelésű parkettáról?


A laminált padló darabot a jelölés mentén vágjuk méretre, majd illesszük be. A vágásra a Wolfcraft LC2és 3laminált padló vágó készülékeket ajánlom. A laminált vágó használatánál nincs kosz, nem porol és zajtalan, roncsolás mentesen vág a speciális vágóél miatt. A vágóél fogai szinte harapják az anyagot.


Lap formájú, extrudált polisztirolból készült, horonyrendszerrel rendelkező, úsztatott padlók alá kerülő szigetelés. A horonyrendszernek köszönhetően kiegyenlíti a padló kisebb egyenetlenségeit és biztosítja a padló optimális szellőzését. Szalagparketták úsztatott és ragasztott kivitelben.


Lamináltpadlók és szalagparketták teljes körű kivitelezése előre kiválasztott anyagból házhoz szállítással. Előzetes megbeszélés alapján. A megfelelő laminált padló kiválasztásakor mindenki szembesül kihívásokkal – rendkívül széles az üzletek kínálata, különböző gyártók, különféle terméktulajdonságokkal ígérnek minőséget és hosszú élettartamot, a ránk nehezedő információ tömeg szinte végtelen, a döntés, pedig egyre csak nehezebb és nehezebb. A modul pvc lerakása alapvetően többe is kerül mint bármely más úsztatott padlóé (pl: laminált padló , szalagparketta).


Házilag már nem annyi, mint lerakni a laminált padlót. Először is kell egy tükörsima aljzat, amihez aljzatkiegyenlítés kell, majd a visszacsiszolás. Utána jöhet az alapozás, és a ragasztás, ami mivel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések